Mimre-innlegg

Akkurat nå sitter jeg å sletter gamle album fra Facebook og gjenoppdager gamle bilder. Dette minner meg på at jeg har bodd i København i ca to og et halvt år! Tenk det!
Jeg fikk plutselig lyst til å lage et innlegg, der jeg ser tilbake på hva som har skjedd de siste to-og-et-halvt-årene. Sounds gooood? Ja det sier vi!

Jeg reiste faktisk alene ned til København til å begynne med. Jeg bodde i Hans sin leilighet på Frederiksberg, mens han var i Norge. En av de første dagene var jeg på visning på en leilighet, som senere skulle vise seg å bli vår (leieleilighet altså). Jeg kom selvfølgelig altfor tidlig, sånn i tilfelle at jeg ikke skulle finne frem. Men det gjorde jeg ganske kjapt. Dermed stod jeg under noen busker i regnet og tju-fotograferte "leilighetskomplekset"..


Slettens ikke dumt!

Etter et par dager startet jeg på Skodsborg fysioterapiskole, som ligger "på Københavns beste vestkant", misforstå meg rett.. Veldig flotte omgivelser, men ikke helt supre lokaler ;) Her begynte jeg i en klasse med masse hyggelige mennesker!


Skodsborg Fysioterapiskole (bildet ovenfor viser ikke kun skolen altså.. Det er også en fysioterapiklinikk, treningssenter, spa og hotell i tillegg)

Etterhvert kom også Hans til København, for han skulle også starte på skolen igjen. Han hadde allerede bodd i København i et halvt år, og var nå klar for sitt 2. semester på medisin!


Her er vi igang med å pakke ned den gamle leiligheten på Frederiksberg. Hurra!

Mamma, Pappa og Christine (min niese), kom ned for å hjelpe oss med flyttingen. Og godt var det! Med seg hadde de tingene mine (en hel tilhenger....). Vi fikk også handlet masse møbler på IKEA til den nye leiligheten på Østerbro.

Etter mye skruing, rydding og bæring ble vi innstallert i leiligheten, som skulle være vårt nye bosted det neste året!


Det nye spisebordet og stolene (som var hvite den gang...)


Endelig fått TV i hus! Hans levde uten tv i den gamle leiligheten sin! Tenk det du.. TV'en kjøpte vi på Elgiganten på Nørrebro, og vi BAR det att og fram og opp og ned, og på toget og heeelt til leiligheten. Rart hva man kan ha med seg på toget, og ikke minst sykkelen!! Dette var dagen etter DHL-stafetten (som skolen er med på hvert år), hvor jeg ble en smule full og løp rundt mellom Nørreport og Østerport i pøsende regn for å komme meg hjem. Normalt tar denne turen 15 min ca, men som nyinnflyttet-og-retningssans-løs tok det meg 3 timer! Men ja, det var en hard tur med TV'en ville jeg si.

Kjøkkenet i leiligheten. Må si jeg savner skapplassen, skuffene, viften, fryseskapet med 3 etasjer, det store kjøleskapet, det å kunne bruke flere enn to plater om gangen, det å kunne bruke oppvaskmaskin og kokeplater samtidigt, det å kunne bruke kokeplater og ovn samtidigt, ja.. u get the picture. Egentlig savner jeg bare det kjøkkenet! Tenk hvis vi hadde hatt det i denne leiligheten?? Hadde vært hyggelig. Men! Jeg savner ikke sølvfiskene.. æsj!


Meg og Grethe snuppa! Vi begynte i samme klasse på Skodsborg Fysioterapiskole! Og takk Gud for det! Henne hadde jeg ikke klart meg uten ;) Dette er et bilde fra den berømte DHL-stafetten..


Undervisning hadde vi litt av og ;) Her er et bilde fra "Træning og bevægelse", med kjære Pernille! Gøy!

Etterhvert kom det også frem at jeg plutselig var gravid! Hjelp!

De vordende foreldre ;)


Og magen vokste seg stoooor!

Og vi ble nødt til å få enda flere møbler (i den allerede overfylte leiligheten ;-)


Og det lille soverommet, som skulle bli delt av oss 3 :) Det var jammen ikke mye gulvplass! Men koslig det var det ;)Grethe flyttet også til Østerbro, kun 5 minutter fra oss! Endelig :)) Uheldigvis flyttet hun lenger vekk, da de hun bodde hos var noe spesielle.. hehe! Nå har hun flyttet enda en gang, sammen med to søte jenter, Hanne og Lovise. Og det er også altfor langt vekk! Heldigvis treffer jeg dem på skolen!

Og tiden gikk... og så ble det april, og det nærmet seg at lille Noah skulle bli til!

Dette er et bilde fra Baresso dagen før anatomieksamen og min siste skoledag på et år!

Når jeg tenker meg om har jeg vært en del på Baresso i løbet av tiden jeg har bodd her.. Heldigvis har min horisont utvidet seg en del. Etter å ha vært på barsel et år, går man en del tur og blir kjent med området. Jeg rakk å bli veldig godt kjent med gatene på Østerbro. Og etterhvert har jeg også blitt kjent med andre områder. Plutselig er ikke byen så stor å farlig lenger ;) Og man får sine favoritt caféer, butikker, parker og lekeparker!

Noen uker etter at jeg fikk fri meldte Noah sin ankomst, og han var helt fantastisk deilig! Det blir dessverre ingen bilder av han på bloggen :) Men mine trofaste og snille lesere vet hvordan han ser ut, og har nok sett en del bilder fra permisjonen min (da jeg hadde masser av tid, og blogget masse). Permisjonen inneholdt mødregrupper, babysvømming, babysang, mor/baby-trening, hjemreise, besøk, gåturer og masse masse hygge med skjønningen :)

I løpet av permisjonen overtok vi en deilig leilighet i Kartoffelrækkerne på Østerbro. Den overtok vi av en av de, i mødregruppen. Vi overtok den i slutten av desember, og flyttet i hui og hast, og reiste fra hele rotet og hjem til jul! Vi var, nok en gang, så heldige å få besøk av Mamma og Pappa, både før og etter jul! For å hjelpe til med flytting og fikseri av leiligheten. Vi fikk innstallert både ovn, ny vask, oppvaskemaskin og slått vekk en vegg. Og godt var det! Tusen takk til Pappa! Her kommer et par bilder fra den nye leiligheten.. Hadde egentlig tenkt å ta noen nye, men dere får nøye dere med de gamle ;) (kanskje kommer det et egen innlegg med før og etter bilder??)


Et bilde fra spisestuen, hvor jeg var så heldig å ha Grethe og Hanne på besøk!


Vår fantastiske utsikt!


Ja.. et julebilde i februar er ikke å forakte.. vel? En krok i stua! Jeg ser jeg mangler litt bilder fra leiligheten.. men det kommer nok, plutselig!


Permisjonen var en deilig tid, som plutselig en dag var over! Husk å nyt tiden dere som er på permisjon nå ;) Jeg kan huske jeg gikk rundt søerne og gråt dagen før jeg skulle begynne på skolen igjen. Med en helt ny klasse, og på en helt ny skole!!

Men det gikk kjempe fint likevel! Den nye klassen min var helt super! Kjempe sosial og masse hyggelige mennesker! Og intet mindre enn 8 andre foreldre! Og heldigvis var ikke alle 30+ som de fleste karrierekvinner her på Østerbro jo er.. ;) Skolen ligger ikke lengre i Skodsborg.. Nå er den flyttet til Hillerød, hvilket betyr at jeg skal kjøre tog i over 30 min hver vei! Det er langt! Men jeg vil si at fasilitetene er mye bedre nå enn før! Nå har vi tilogmed kantine, i forskjell til et gammelt slitt kjøkken (som hadde sin sjarm det og altså..).


Skolens nye beliggenhet. Veldig dansk, ikk´?


"Svigermor" og Mamma kom ned hver sin tur for å passe på Noah frem til sommeren, da vi ikke fikk "vuggestueplads" med det første. Utrolig snillt, og utrolig deilig! Den 1. juni fikk Noah plass i vuggestuen, som vi er blitt veldig glad i!


Min nye klasse! Og min gamle anatomilærer, som var så snill og tok oss med på utflukt!


Søte, kjekke, snille, norske Hanne! + Sune, som også er snill, men som ikke går i klassen vår lenger. Og meg!

Jeg begynte på skolen igjen for å ta 4. modul (istedenfor å ha to semestre, har vi fire moduler i løpet av et år). Det inneholdt masse træning og bevægelse og fysiologi. Og en praktisk eksamen som gikk som smurt! Deretter ventet en lang sommerferie i Norge, med masser av jobbing i hjemmetjenesten. Puuuhh.. Tenkte at det kom til å gå fint, da jeg kun hadde gått på skolen i 10 uker. Og det gikk jo forsåvidt greit og da, men det er jammen deilig med litt sommerferie! Vi reiste ned litt før, for å kjøre Noah inn i vuggestuen igjen, før vi skulle starte på skolen!

Månedene gikk, en utrolig kjedelig modul 5 ble endelig overstått! Jeg fikk meg jobb på Fysisk form - Fitness og fysioterapi på Vesterbro. Som instruktør med forskjellige oppgaver. Her jobber en annen i klassen min også, samt hele 4 fra min gamle klasse. Nå skal jeg begynne å jobbe hver torsdag! Det blir spennende å se hvordan jeg skal balansere livet mellom jobb, skole, kjæreste og barn. Men det skal nok gå fint! Er jo bare snakk om 1 dag i uken, og i to måneder..

Nå har jeg nettopp gjort ferdig 6 modul og to eksamener, som gikk veldig fint! Og er nå startet på 7. modul, som handler om livsstilssykdommer, sundhedspedagogikk and so on, and so on. Vet du at når jeg er ferdig med 7. modul, så er jeg faktisk halveis? Det er ganske utrolig! Hans er forresten også halveis i studiet, da han avleverte sin bachelor oppgave rett før jul!

Sånn! Det får bli mimringen for denne gang.. Nå er det din tur til å si noe! Er det noe du kunne tenke deg å høre mer om?

 

 

 

7 kommentarer

Siri

09.feb.2011 kl.22:14

Elska bloggen din Susanne! :) Allti lika kjekke å lesa!
Åsså ser det volsomt kjekkt ut å bu i Danmark..
Knip Siri

Karina

10.feb.2011 kl.09:09

har deg på bloglovin vettdu..;) alltid lika kjekt når d dukke opp nytt innlegg..;)
her e alt bra.. minin vokse å e blitt så store..;)
ska bli kjekt å sjå dokke igjen.. lenge te dokke kjeme øve "fjorden"?

Elisabeth

10.feb.2011 kl.10:39

Kjekkaste innlegget på lenge... Kjempekosligt å lesa ;-)

Turid Marie

10.feb.2011 kl.11:29

Kjekt innlegg Susanne! :D glede meg te neste! :)

Rui96

14.feb.2011 kl.07:27

utrolig fin blogg! :) kan du adde meg som venn? jeg får ikke adda noen :s<3

Hanne

14.feb.2011 kl.17:13

så fint et innlegg, nå ble jeg enda bedre kjent med deg :) triveli å høre om det halvannet året du opplevde i Køben før jeg kom valsende inn med trønderdialekt og karsk-abstinenser! stooor klæm :)

Susanne Eriksen

15.feb.2011 kl.09:42

Tusen takk alle sammen :))

Karina: Me komme fysst te påske! Så det e ennå ei litå stond te, men det blir kjekt å sjå dåkke igjen!!

Skriv en ny kommentar

Susanne

Susanne

23, Karmøy

Hei! Hyggelig at du har forvillet deg inn på min blogg! Det setter jeg stor pris på, og du må mer enn gjerne legge igjen et spor etter deg! Så litt om meg: Jeg bor sammen med den lille familien min, i herlige København. Jeg har vært hjemme med mini i et år, og går nå på fysioterapistudiet i Hillerød. Kjæresten min, studerer medisin. Vi har et par år igjen, og blir dermed boende her en stund til. Og vi klager ikke! Her på bloggen skriver jeg stort sett om meg og familien, livet i København, tanker og ting som skjer rundt meg! Enjoy

Norske blogger leser denne bloggen NÅ
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits