Noen har misbrukt bloggen min

Takk fordi at dere er så tålmodige og forståelsesfulle! Nå skal jeg prøve å forklare litt av hva som har skjedd.

En person har brukt bilder av meg og mine, samt informasjon om meg, til å lage to falske profiler, på henholdsvis facebook og nettby. Jeg vet at profilen på nettby har eksistert i hvert fall i snart 1 år. Jeg tror ikke profilene er lagd for å henge ut meg og min familie. Det virker mere ut som om profilene er brukt til å skape en falsk identitet, for så å bruke den til å bli kjent med andre mennesker og for å snakke med andre mennesker. Jeg prøver ikke å rettferdiggjøre hva personen har gjort altså, tvert i mot! Personen sier at han/hun har blitt truet på internett før, og bruker derfor mine bilder og min informasjon. Og gjør egentlig det samme mot meg, som har blitt gjort mot henne/han(??). Dette er ikke ok! Det er ikke lov, og jeg aksepterer det overhodet ikke. Jeg skal ikke henge ut personen, eller nevne noe navn. Men dere skal få lese litt om hva som har skjedd og blitt skrevet.

Vedkommende har skrevet på sine profiler at han/hun(?) bor i København, studerer fysioterapi på "skodborg" (som heter Skodsborg, men skolen ligger altså nå i Hillerød!!), kjæresten hennes studerer medisin. Hun/han har en gutt som er på min gutt sin alder, og en jente, som nå er gått bort. Vedkommende har laget et støttefond for denne jenta, hvor folk kan sette inn penger (visstnok, jeg har ikke funnet noe støttefond, men likevel!!). Jeg vet at alt denne personen har skrevet som handler om noe som ligner meg, ikke er sant. Men hvorvidt resten er sant aner jeg ikke. 
I tillegg har personen brukt min fødselshistorie, og bare skiftet ut navnene i historien. Samt brukt et lite flatterende bilde av meg i sin "dagbok".

Ellers skriver vedkommende at hun/han drikker en ismocca om dagen, lager rar mat og er blid og fornøyd. Er dette for å henge meg ut, eller er personen slik?

Jeg har skrevet til vedkommende at jeg ønsker at profilene blir slettet, og at bilder og informasjon fra bloggen min ALDRI skal brukes, uten at jeg har gitt lov til dette. Og bildene som blir brukt, SKAL linkes tilbake til meg. 
I tillegg har jeg skrevet til datatilsynet om hva som har skjedd, for å se hva de har å si til dette. For alt jeg vet kan dette være en person som har gjort dette flere ganger før, eller kommer til å gjøre det igjen. Man kan aldri være sikker. Profilene er nå slettet, og det er jeg glad for!

Jeg har nok vært litt naiv, og skrevet mye og lagt ut mange bilder, som jeg kanskje ikke skulle ha lagt ut. Jeg burde ha tenkt mer på hva som kan skje . I starten var dette en blogg for familie og venner, som kunne følge med på hvordan vi har det i København, men etterhvert har bloggen blitt mer populær og fått mange lesere som jeg ikke vet hvem er. Jeg synes selvfølgelig det er kjempe gøy, men det har visst også sine baksider. Det finnes tydeligvis mange syke folk der ute, og man skal virkelig passe på. Det bør også dere andre bloggere tenke på! Tenk over hva dere skriver, og vannmerk bildene deres!

Jeg fikk beskjed om disse profilene via en bekjent av min kjæreste, om at søsteren hennes var med i en gruppe på nettby der denne personen også var med. Veldig tilfeldig med andre ord. Tenk om det finnes flere profiler hvor folk har brukt bilder av meg, eller informasjon om meg? Det kan man jo ikke vite! Jeg håper at dere gir beskjed til meg hvis dere kommer over noe lignende.

Jeg har dårlig samvittighet overfor Hans og Noah, og har nå slettet alle personlige innlegg og bilder av oss. Heretter kommer bloggen nok til å bli litt mindre personlig, og alle bilder kommer til å være vannmerkede. Jeg håper dere vil fortsette å lese og kommentere, for jeg setter pris på alle leserne mine (som ikke misbruker bloggen min). 


(Det blir ingen bilder idag, da jeg er i gang med å lære meg å vannmerke bilder. Kan ikke skryte på meg å si at det går så fort fremover, men jeg prøver! Hvis noen har tips om enkle og gode programmer hvor det kan gjøres, så hyl ut)

 

32 kommentarer

Elisabeth

15.sep.2010 kl.16:50

Eg er sjokkert... Fytti grisen så dårligt gjort... Fins månge syke folk ja :-/

Charlotte

15.sep.2010 kl.17:54

Oioioi, d dr får ein t å tenka. Eg har heldigvis begynt å skriva navn på bildene men d spørs om d e godt nok. Har hørt om falske blogger før der di stjele info og innlegg men ikje andre ting som nettby og sånn.

Når du lere deg å vannmerke kan du ikje legga ut oppskriften?

Nå ska eg printa ut d eg har på den gamle bloggen å sletta an tror eg, den nye e eg mye mer obs på ka eg legge ut og skrive.

Håpe ikje du slutte å blogge av dette, i såfall bare lag ein me passord så me andre kan følga og folk må spør dg om å følga, for eg har savna bloggingå di. F... eg hate at ALLTID må folk ødelegga kjekke ting ALLTID!!!!

Hild

15.sep.2010 kl.18:13

Jeg er med i denne gruppen på nettby.

og vil si at det er veldig synd at du må oppleve dette.

tenk og gjøre noe sånt mot noen.

Den personen som står bak må jo være psykisk syk eller rett å slett grusom!

Skjønner om du kansje er redd eller er veldig engsteli for man vet jo aldri hva denne personen kan finne på som du kan få på deg.

Håper du kommer noe vei med dette sån at denne personen vil skjøne hva han/hun har gjort:)

Klem

MARTE LANGO

15.sep.2010 kl.18:34

Så utrolig dårlig gjort!

lille

15.sep.2010 kl.18:54

Er med i denne gruppen på nettby og er helt sjokkert over hvor utspekulerte noen kan være. Spillet er spillt veldig godt og mange av dine historier er direkte kopiert av han/henne. Håper du annmelder saken så personen ikke gjør dette igjen mot noen andre.

Mamma Leth'

15.sep.2010 kl.18:57

Var med i flere grupper med denne personen og pratet med ham/henne før. Utrolig sjokkerende å finne det ut egentlig, siden h*n har virket så ekte. Men det er jo ikke rart når h*n har fått hentet info og bilder herifra.. Merkelig at folk kan finne på å gjøre slikt!

Pleier selv alltid legge navn på bildene mine, selv om det er enkelt å bare klippe vekk, oftest..

Synes synd på deg, jeg. Må være ekkelt å bli misbrukt på den måten..

Karina

15.sep.2010 kl.19:26

eg kan ikkje forstå at folk kan gjera noge sånt!!
det kan ikkje vara noge kjekt!!
kan du ikkje laga passord på bloggen sånn at du har kontroll på kim så lese an? så gir du berre passordet te dei du vil ska få lesa? meine der e flere så har d sånn!?
d e godt at du ikkje finne deg i d, hadde eg vore deg så hadde eg snakkt me politien o!
Klem..

Benedicte

15.sep.2010 kl.19:34

Er med i en av de nettbygruppene, og ble ganske så sjokkert når jeg hørte det. Personen har virket så ekte, pratet i vei om alt mulig, samt "ekte" profilbilder. Sikkert derfor det har kunnet pågått så lenge, likevel er nok grunnen lett at alt er tatt herfra, som Alett sier.

Synes utrolig synd på deg, må være helt forferdelig! Fryktelig at noen greier å finne på å gjøre noe sånt.

nettbyjente

15.sep.2010 kl.20:38

Jeg er også medlem av gruppen på nettby og er helt sjokkert over det som er avslørt de siste dagene.

Håper dere har det bra tross alt, vi er mange jenter som tenker på dere:)

bente

15.sep.2010 kl.20:39

Hei, med i denne gruppen og min søster som informerte meg om deg. Ble helt sjokkert da jeg fant ut dette. Jeg håper dere anmelder og at bloggen din skal få være i fred igjen. Utrolig hvor mange syke mennesker som finnes

Susanne Eriksen

15.sep.2010 kl.20:55

Hei alle nettby-jenter!

Hvilke grupper er det snakk om? Jeg kunne godt tenkt meg å bli medlem i disse gruppene, for å se hva som er skrevet om meg..

Hild

15.sep.2010 kl.21:09

her er linken http://www.nettby.no/community/about.php?community_id=5635 til den jeg er med i allefall

Jatte

15.sep.2010 kl.21:15

Jeg er også medlem i denne gruppen, det er helt sjukt hvor ekte dette har vært..

Syns det er veldig skummelt egentlig!

Hilsen Jatte :))

ingrid alexandra

15.sep.2010 kl.21:15

Hei.

Jeg er også med i den gruppen på nettby hvor alt dette ble avslørt, og jeg er fremdeles delvis sjokkert over at noen kan få seg til å gjøre sånne ting. Håper du anmelder saken og at de finner vedkommende som har gjort det. For det her kan umulig være lovlig.

Stine

15.sep.2010 kl.21:18

Hei.

Jeg vil bare informere om at vedkommende ikke startet et fond for den påståtte datteren sin, men at det ble startet en innsamling til kreftforeningen.

Denne innsamlingen ble stoppet, og de donasjonene som evt kom igjennom ble sendt til kreftforeningen og ikke vedkommende privat.

Leit du skulle oppleve dette Susanne.

Jeg har vært utsatt for det samme en gang selv, og det var mildt sagt ubehagelig.

Linn

15.sep.2010 kl.21:21

Heisann.SYnes fryktelig synd i deg, men kanskje enda mer synd i den personen som gjorde dette, for h*n kan ikke være ordentlig frisk i topplokket.

Jeg var med i mange av gruppene på Facebook der "Ella" var, og den siste tiden begynte jeg å spekulere på om dette var en ekte person. Hun hadde 170 venner på FB, deriblandt meg, men ingen var ekte venner, eller familie, kun folk fra disse nettbygruppene.

Håper du går til politet med dette, for dette er virkelig ikke OK!!!

Aina

15.sep.2010 kl.21:23

Hei. Jeg er også medlem i en av disse gruppene på Nettby, og jeg ble sjokkert, kvalm og sint sa jeg fant ut at alt det denne personen hadde skrevet på nettby, var løgn, og at det denne personen ikke eksisterte i det hele tatt.

men det har gitt meg en god pekepinn for hva som kan skje på internett, og har fått meg til å tenke mer i gjennom hva jeg legger ut på nett.

Kristine

15.sep.2010 kl.22:10

Herregud, så sykt! Håper du fortsetter å blogge likevel, Susanne! Også får du lære oss andre å vannmerke bilder når du har fått dreisen på det ;-)

Camilla

15.sep.2010 kl.22:53

Jeg er også med i denne gruppen, og jeg er mildt sagt sjokkert! Det er helt utrolig. Jeg likte jo denne personen... hun virket ekte, morsom.. ja, jeg kunne virkelig ikke tro at det var falskt, alt sammen.

Veldig bra at det ble oppdaget! Helt utrolig at det har pågått så lenge egentlig. Håper dette får konsekvenser for personen!

Vilje Hausth

15.sep.2010 kl.22:57

Tror nok ikke din identitet kommer til å bli stjelt igjen :)

Mamma Leth'

15.sep.2010 kl.22:59

Tenker egentlig på at denne personen kan umulig ha hatt det godt med seg selv, når man blir nødt til å kopiere en annens liv for å "leve"..

Synes egentlig det verste med det, er at h*n brukte så mange forskjellige bilder og kopierte historier.

Jan

15.sep.2010 kl.23:03

Hei, Susanne - Utrolig kjedelig episode...
Her har du en link til et program for å vannmerke bilder - det ser både enkelt og bra ut
http://www.watermark-image.com/

Victoria

16.sep.2010 kl.00:11

Jeg var medlem av en jente gruppe på nettby og ble kastet ut pga denne "ella", Jeg rapporterte profilen på facebook til Facebook og den ble slettet. :)

Anette

16.sep.2010 kl.01:06

Hei Susanne!

Jeg tenkte å lage et statusinnlegg på facebook angående stjeling av andres personlige info gjennom blogg, kan jeg linke til din blogg?

16.sep.2010 kl.01:45

Å fytti, eg får heilt hakeslepp. Godt du fant utav det jaffal. Det e sånt ein tenke at "skjer ikke meg", men plutseligen så gjere d nettopp det...

Kan nesten kje ta det så et kompliment helle vettu, at nogen vil "stjela" livet ditt. Det e barra taparsligt og ikkje minst frekt!

♥Imogen♥

16.sep.2010 kl.02:15

Jeg er også med i gruppen på nettby, og jeg har ikke ord for hva som har skjedd, eller hvordan/hvorfor. Jeg syns dette er helt utilgivelig, i tillegg som denne personen har påstått å ha vært gravid og i tillegg mistet etter fødsel. Helt på trynet. Ikke akseptabelt i det hele tatt!

Enhusmorshverdag

16.sep.2010 kl.12:47

Jeg har også vært medlem av den gruppen på nettby før , og hun virket utrolig troverdig må jeg si. Denne saken her har fått meg på andre tanker også.... ang misbruk av blogg, da jeg har blogg selv. Jeg skal vannmerke/merke alle bilder jeg legger ut heretter iallefall. Internett er egentlig en veldig farlig plass, og dette viser jo bare hvor lett det er å "stjele" identiteten til andre på nettet. Håper du anmelder dette, og ser fremover :-) Det må ha vært utrolig ubehagelig og få vite at noen har misbrukt dine bilder og ditt info... :/

Kristin

16.sep.2010 kl.13:48

Hei. Ser du går på fysioterapi i Hillerød? :)

Ville sendt deg en mail, men så ingen mail adresse. Jeg er fra Haugesund og skal begynne på fysioterapi i Hillerød, i februar 2011. I forbindelse med dette lurte jeg på om du har noen nyttige tips om hvordan jeg kan finne sted og bo, osv. Synes du det er langt og pendle fra København og inn til Hillerød for å gå på skolen?

Vet du om det finnes noen studentorganissasjon?

Kristin.

veroniicae

16.sep.2010 kl.16:16

Hei :)

Jeg er også med i en av gruppene på nettby som "ella" var med i.

Ble så sjokkert da jeg fant ut at alt var fake og at det var informasjon og bilder fra din blogg som jeg har lest i nå 1 år +

Synes virkelig synd på deg som måtte oppleve dette. Er helt sykt at noen kan gjøre noe slikt!

Link til den gruppen "ella" var med i, som jeg er medlem i : http://www.nettby.no/community/about.php?community_id=4945

anita

16.sep.2010 kl.18:12

heia susannemor

Triste greier dette. Me tenke masse på dokke. Håpa dokke har det greit og at ting ordna seg. Eg vil oppfordra deg te å politianmelda dette, for sånt så dette må ikkje gå upåakta hen. Dette e ein alvorlige ting å gjera mot andre.

Vil barra sei atte me e kjempegla i dokke alle 3, og gleda oss te å sjå dokke igjen snart, så me får "knuseknipa" dokke litt :)

Marie

16.sep.2010 kl.18:52

Skummelt! Skal jammen sette i gang tiltak på min egen.. Frekkheten!

Kom over denne bloggen med sida: http://www.joridkvam.com/2010/01/hvordan-unnga-stjeling-av-bilder-pa.html . Bør lett kunne gjørast på blogg.no også.

Susanne

19.sep.2010 kl.20:18

Hei alle sammen! Tusen takk for mange fine støttende kommentarer!! Det er litt stille for tiden, men det skal nok komme seg!

Anette: Det kan du godt gjøre!

Hei Kristin! Kan du ikke sende meg en mail på; susyeriksen@hotmail.com ? Så kan vi ta det der! Gleder meg til å treffe deg i februar!!

Skriv en ny kommentar

Susanne

Susanne

22, Karmøy

Hei! Hyggelig at du har forvillet deg inn på min blogg! Det setter jeg stor pris på, og du må mer enn gjerne legge igjen et spor etter deg! Så litt om meg: Jeg bor sammen med den lille familien min, i herlige København. Jeg har vært hjemme med mini i et år, og går nå på fysioterapistudiet i Hillerød. Kjæresten min, studerer medisin. Vi har et par år igjen, og blir dermed boende her en stund til. Og vi klager ikke! Her på bloggen skriver jeg stort sett om meg og familien, livet i København, tanker og ting som skjer rundt meg! Enjoy

Norske blogger leser denne bloggen NÅ
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits