Koldthævet honningbrød

Denne oppskriften er blitt skrevet før på bloggen, men jeg føler ikke at den fikk oppmerksomheten den fortjente! Så her kommer den igjen, og dere må Love å prøve den, samt kommentere hva dere synes! Ok??
Vi spiste det her i morges, og det er såå lettvint, og såå deilig med nybakt brød om morgenen!

Jeg fikk oppskriften fra en i mødregruppa (som er kjempe flink til å bake!).. Så jeg tar ikke æren selv, all ære til henne ;) I den anledning får dere det hele på dansk!

Ingredienser:
750 ml iskoldt vand
3 tsk salt
3 spsk honning
25 g gær
1 kg mel (du vælger selv hvilken type. En god blanding vi tit bruger; 800 gr hvedemel, 150 gr fuldkornsmel, 50 gr solsikkekerner)

Fremgangsmåde:
Rør det hele sammen til det er fast, men stadig klistret. Stil det i køleskabet og lad dejen hæve mellem 7-12 timer (natten over..)
Forvarm ovnen på 250 grader.
Hæld dejen ud på bageplade med bagepapir, dys lidt mel over.
Ovnen skrues ned på 200 grader.

Brødet bages i 60 min. (eller til det er bagt)

 
Én kommentar

Karina

22.mar.2011 kl.11:16

Eg har prøvd å baka d, men sist blei d ikkje vellykka.. men huska du hadde med deg ein gong te na katrine.. d e ett av dei beste brødnå eg har smakt..;) kanskje eg sko prøva lykken igjen..;)

Skriv en ny kommentar

Susanne

Susanne

23, Karmøy

Hei! Hyggelig at du har forvillet deg inn på min blogg! Det setter jeg stor pris på, og du må mer enn gjerne legge igjen et spor etter deg! Så litt om meg: Jeg bor sammen med den lille familien min, i herlige København. Jeg har vært hjemme med mini i et år, og går nå på fysioterapistudiet i Hillerød. Kjæresten min, studerer medisin. Vi har et par år igjen, og blir dermed boende her en stund til. Og vi klager ikke! Her på bloggen skriver jeg stort sett om meg og familien, livet i København, tanker og ting som skjer rundt meg! Enjoy

Norske blogger leser denne bloggen NÅ
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits