Smuldrepai
Okei.. Nå kommer enda en pai. Denne oppskriften fikk jeg fra "svigermor", og den er sinnsykt god! Mye bedre enn den Pommes aux Tarte som jeg la ut tidligere.. For den synes jeg ikke var så god egentlig, men fin var den. However, denne må prøves. Utrolig lettvint og smaker mer eple enn kake. Jeg er ikke så glad i kake egentlig, så det betyr at for andre er denne kjempe, kjempe god. Jada.. here it goes!

Ingredienser:
Smuldredeig:
2 dl hvetemel
2-3 ss sukker
(1/2 dl hakkede mandler)
100 gr smør
Fyll:
500 gr bær eller frukt (eplebåter som jeg brukte.. kan forresten godt være noen litt sure epler)
1/2 dl sukker (og litt kanel)
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene til deigen i en bolle. Det går lett med en gaffel, slikkepott (som jeg brukte) eller foodprocessor (som også hakker mandlene).
Legg bærene/frukten i en form. Dryss på sukker (og kanel) og dryss smuldredeigen over. Eller skrell frukten (eplene), skjær den i skiver/båter, og legg dem i en form. Dryss på sukker, evt. kanel. Fordel deigen i småklumper over eplene.
Stek ved 225 grader i ca 25 min (35 hvis dobbel oppskrift)
Oppskriften tar deg sikkert 15 min. Eller litt lenger tid hvis du glemmer å skrelle eplebåtene, som jeg gjorde... ;) Og den serveres med vaniljeis (eller vanilje-kesam/saus/yoghurt.. u name it).
Enjoy! (og si fra hva du synes hvis du lager den)

Connie
28.nov.2009 kl.14:48
Elisabeth
28.nov.2009 kl.16:26
gamlå next door....
28.nov.2009 kl.20:26
kan og prøva ein aen variant... lag smuldredeigen, men som fyll broka du vaniljekrem og bjørnebær, og så smuldredeig på toppen... Sinnsykt digg!!!
MarthaChristin
02.des.2009 kl.16:00
gogangfiskestang
03.des.2009 kl.12:21
Cecilie
03.des.2009 kl.15:12
Liw Leirvik
30.aug.2010 kl.20:51
Susanne
01.sep.2010 kl.12:51
Tusen tusen takk for alle lykkeønskninger ;) Håper du fortsetter å lese!